Referencias
Bové, J. M. (2006). Huanglongbing: A destructive, newly-emerging, century-old disease of citrus. Journal of Plant Pathology, 88(1), 7-37.
Cerdá, A., Nieves, M., & Caro, M. (1990). Salt tolerance of lemon trees as affected by rootstock. Irrigation Science, 11(4), 245-249.
García-Sánchez, F., Syvertsen, J. P., Gimeno, V., Botía, P., & Pérez-Pérez, J. G. (2007). Responses to flooding and drought stress by two citrus rootstock seedlings with different water-use efficiency. Physiologia Plantarum, 130(4), 532-543.
Goldschmidt, E. E. (1999). Carbohydrate supply as a critical factor for citrus fruit development and productivity. HortScience, 34(6), 1020-1024.
Iglesias, D. J., Cercós, M., Colmenero-Flores, J. M., Naranjo, M. A., Ríos, G., Carrera, E., ... & Talón, M. (2007). Physiology of citrus fruiting. Brazilian Journal of Plant Physiology, 19(4), 333-362.
Kato, M., & Ikoma, Y. (2006). Accumulation of carotenoids and expression of carotenoid biosynthetic genes during maturation in citrus fruit. Plant Physiology, 140(2), 824-833.
Quaggio, J. A., Mattos Jr, D., Cantarella, H., Almeida, E. L. E., & Cardoso, S. A. B. (2002). Lemon yield and fruit quality affected by NPK fertilization. Scientia Horticulturae, 96(1-4), 151-162.
Rabe, E. (1995). Mineral nutrition of citrus. In E. Rabe (Ed.), Citrus (pp. 167-191). Wallingford: CAB International
Syvertsen, J. P., & Levy, Y. (2005). Diurnal changes in citrus leaf thickness, water potential and stomatal conductance. Tree Physiology, 25(6), 783-791.
Syvertsen, J. P., & Lloyd, J. (1994). Citrus. In B. Schaffer & P. C. Andersen (Eds.), Handbook of Environmental Physiology of Fruit Crops (pp. 65-99). Boca Raton: CRC Press.
Wang, Y. C., & Camp, M. J. (2000). Temperatures and plant growth: Orange tree responses. Journal of Plant Nutrition, 23(9), 1305-1320.
Wheaton, T. A., Castle, W. S., & Whitney, J. D. (1991). Rootstocks affect fruit quality, yield, and tree size of 'Valencia' orange. HortScience, 26(7), 794-797.
Wu, G. A., Terol, J., Ibanez, V., López-García, A., Pérez-Román, E., Borredá, C., ... & Talón, M. (2014). Genomics of the origin and evolution of Citrus. Nature, 514(7529), 327-331.
Zekri, M., & Parsons, L. R. (1990). Salinity tolerance of citrus rootstocks: Effects on plant growth and nutrient uptake. Journal of the American Society for Horticultural Science, 115(1), 100-105.
Agustí, M., Reig, C., & Almela, V. (2015). El metabolismo secundario en cítricos: compuestos y funciones. Agroquímica y Tecnología de Alimentos, 21(1), 45-58.
Almela, V., Agustí, M., & Zaragoza, S. (2009). Metabolismo secundario y defensa en cítricos. Fruticultura Profesional, 194, 56-64.
Castillo, J. (2012). Manejo del riego en cítricos. Phytoma España, 244, 50-54.
García-Lidón, A., Porras, I., & Navarro, J. M. (2004). Respuestas fisiológicas de los cítricos a la salinidad. Revista de Fruticultura, 25(2), 80-92.
García-Sánchez, F., Pérez-Pérez, J. G., & Botía, P. (2006). Respuestas fisiológicas de los cítricos al estrés hídrico. Revista de Fruticultura, 27(1), 60-75
Hernández, F., & Legua, P. (2018). Fisiología y manejo del agua en cítricos. Revista de Fruticultura, 39(1), 12-25.
Martínez-Fuentes, A., Mesejo, C., Reig, C., & Agustí, M. (2010). Efecto de la nutrición nitrogenada sobre el crecimiento vegetativo y el cuajado de frutos en naranjo. Revista de Fruticultura, 31(2), 112-125.
Martínez-Fuentes, A., Mesejo, C., Reig, C., & Agustí, M. (2010). Fotosíntesis y crecimiento en cítricos. Revista de Fruticultura, 31(3), 156-170.
Navarro, J. M., & Porras, I. (2005). Efectos de la nutrición sobre la producción y calidad de los cítricos. Revista de Fruticultura, 26(2), 98-110.
Quaggio, J. A., Mattos Jr, D., Cantarella, H., & Almeida, E. L. E. (2002). Nutrición mineral y calidad de frutos cítricos. Revista Brasileira de Fruticultura, 24(3), 601-606.
Reig, C., Agustí, M., & Almela, V. (2015). El metabolismo secundario en cítricos: compuestos y funciones. Agroquímica y Tecnología de Alimentos, 21(1), 45-58.
Romero, L., & Ruiz, J. M. (2002). Respuestas fisiológicas y bioquímicas de los cítricos a la salinidad. Agroquímica, 46(1), 45-56.
Romero, P., Navarro, J. M., & García-Lidón, A. (2006). El agua y la nutrición mineral en el cultivo de cítricos. Phytoma España, 181, 34-39.
Ruiz, J. M., & Romero, L. (2001). Nutrición mineral y metabolismo secundario en cítricos. Agroquímica, 45(2), 123-132.